Methode

Hoe vaak tegen mij wel niet gezegd is ‘Waarom kies je niet voor een maagband of verkleining’. Want dat is het vaak, er moet een snelle manier zijn en we moeten er vooral niet al te veel voor hoeven doen. Of het moet snel! Maar we nemen niet de zaken mee die ervoor zorgen dat we verkeerd eten. Want ook al heb je een gezond gewicht, het betekent niet dat je gezond eet. Je kunt nog steeds vreetbuien hebben, maar het geluk hebben er amper van aan te komen.

Koolhydraat beperkt

Ik viel enorm veIel af door koolhydraat beperkt te eten. De kilo’s vlogen eraf maar over de jaren vlogen ze er ook weer aan. Want op lange termijn is het amper vol te houden. Je gaat toch weer koolhydraten eten en voor je het weet ben je weer teruggevallen in je oude lijfstijl.

Ik mag alles eten

Mijn geheim is dat ik mezelf niks ontzeg. Ik mag alles eten en let daarbij eigenlijk alleen maar op de hoeveelheid en houd in grove lijnen bij wat ik qua kcal binnenkrijg over de dag. En dat betekent dus niet een halve taart wegwerken omdat dit binnen je kcal voor die dag valt, maar dat je daarnaast niks meer mag eten. Het is wel van belang dat je gezond blijft eten! Maar op deze manier kan ik mezelf eens wat toestaan en een volgende dag het wat meer in de gaten houden.

Proefkonijn

Begin dit jaar deed ik als proefkonijn mee aan een programma van PositiveTribe wat hier op neer kwam:

  • Bewegen
  • Gezond eten
  • Mediteren
  • Journal bijhouden
  • Koud douchen
  • Visionboard maken en doelen formuleren
  • Dagelijks lezen (in een fysiek boek)

Ik geloof niet meer in een snelle methode, wat je wilt is een blijvend resultaat en dat krijg je naar mijn idee alleen maar door op een rustig tempo af te vallen. En bovenal, dit niet als iets tijdelijks te zien. Het is een lijfstijl aanpassing.