Afvallen en groeien

Ik viel af maar groeide niet. Toen kwam ik weer aan, ging weer afvallen en deze keer was ik persoonlijk gegroeid.

En daar ben ik nu aanbelandt. Een lang traject naar een gewicht dat bij mij past. Ik was in eerste instantie bang om weer te beginnen. Wat nou als ik weer aan zou komen? Of wat als het weer zou mislukken?

Fases

Twee momenten in mijn leven waar ik aan mezelf heb gewerkt zijn zeer bepalend voor me geweest. De eerste fase ging over mezelf ├╝berhaupt kunnen uiten, op welk vlak dan ook. Constant bang zijn voor kritiek en andere mensen. Daar ben ik verdomd goed uitgekomen. Daaruit volgde een traject waarin ik zo’n 60 kilo ben afgevallen. En hoe mooi dit ook was, het was iets wat buiten mijzelf gebeurde. Ik leefde op de waardering van anderen. Deze aandacht had ik nodig.

Pittige tijd

Toen kwam ik in 2016 thuis te zitten met paniekaanvallen, in deze zelfde tijd vertelde mijn partner dat ze vrouw was en geen man. Het was een pittige tijd, ondertussen was al het gewicht er zowat weer aangekomen en was ik niet gelukkig. In die tijd kwam ik in aanraking met Haptotherapie. Dit was het missende stukje om verder te kunnen qua ontwikkeling! Ik heb zo ontzettend veel geleerd bij Haptotherapie over mezelf, over het contact met anderen. En nog ben ik aan het leren, want op regelmatige basis ga ik nog naar deze sessies.

And here we are again

En nu 2023 ben ik het afvallen weer aangegaan. Deze keer doe ik het voor mezelf, een gezonde hoeveelheid aandacht is prima, maar ik doe het voor mezelf! Ik heb mijn rugzakje uit het verleden vervangen voor een rugzakje vol met tools, tips en nieuwe ervaringen. Langzaamaan krijg ik een gezondere relatie met o.a. de weegschaal. Afvallen gaat in golven, de ene week kan je aangekomen zijn terwijl je alles ‘goed’ hebt gedaan. Mijn nieuwe motto is:

“If I quit now, I’ll soon be back to where I started. And when I started, I so desperately wanted to be where I am now.”

Het enige wat je kunt doen is doorgaan, want opgeven heeft geen zin. En als je zoveel last van je lijf hebt zoals ik op dit moment, dan is opgeven geen optie. Het gaat niet beter worden als ik het hoofd laat hangen!

“Ik heb mijn rugzakje uit het verleden vervangen voor een rugzakje vol met tools, tips en nieuwe ervaringen.”

Bethina van Emmen

Ik ga regelmatig posts plaatsen over de voortgang, dus probeer niks te missen!