Bethina de Reus - van Emmen

Wees zelf de verandering die je wenst te zien in de wereld

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


verhalen:nu_mag_ook

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
verhalen:nu_mag_ook [2015/26/10 14:26]
bethina
verhalen:nu_mag_ook [2017/01/04 15:09] (huidige)
bethina
Regel 13: Regel 13:
 Er werd ook gezegd dat er NU niks was om voor te leven. Nu was niet belangrijk, de toekomst was belangrijk! Zodra god alle goddelozen zou opruimen zou het '​feest'​ pas beginnen! En let er daarbij op dat de '​goddelozen'​ iedereen betroffen die niet tot ons geloof behoorden. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ze zo'n massale afslachting toch een vreugdevol iets konden vinden. Heel vaak werd het bijbelboek Openbaringen er bij gehaald en ik kan me nog de platen herinneren van mensen die dood op de straat lagen. De zogenaamde 'valse getuigen of profeten.'​ Ik vond het verschrikkelijk en dan zeiden ze dat God liefde was. Er werd ook gezegd dat er NU niks was om voor te leven. Nu was niet belangrijk, de toekomst was belangrijk! Zodra god alle goddelozen zou opruimen zou het '​feest'​ pas beginnen! En let er daarbij op dat de '​goddelozen'​ iedereen betroffen die niet tot ons geloof behoorden. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ze zo'n massale afslachting toch een vreugdevol iets konden vinden. Heel vaak werd het bijbelboek Openbaringen er bij gehaald en ik kan me nog de platen herinneren van mensen die dood op de straat lagen. De zogenaamde 'valse getuigen of profeten.'​ Ik vond het verschrikkelijk en dan zeiden ze dat God liefde was.
  
-Door dat hele einde van deze wereld gedoe werd er afgerekend met de vraag: Wat is het doel van dit leven? Dat was toch duidelijk! Het doel was dit geloof beleiden en wachten tot de grote afslachting. JIJ zou gered worden en JOUW doel was andere mensen te bekeren tot dit geloof. Het einde naderde dus JIJ kon hen nog redden. ​+Door dat hele 'einde van deze wereld' ​gedoe werd er afgerekend met de vraag: Wat is het doel van dit leven? Dat was toch duidelijk! Het doel was dit geloof beleiden en wachten tot de grote afslachting. JIJ zou gered worden en JOUW doel was andere mensen te bekeren tot dit geloof. Het einde naderde dus JIJ kon hen nog redden. ​
  
 Op zich wel makkelijk zou je zeggen. Je hoeft geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die NU gebeuren. Je hoeft geen opleiding te volgen want je moet andere mensen bekeren tot het geloof. Je hoeft geen politieke stem uit te brengen, want God is de heerser en dat is waar JIJ op vertrouwt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het milieu want God zal het zo ver niet laten komen en zal ingrijpen en die aarde wordt toch weer een paradijs dus wat maakt dat gat in de ozonlaag uit. Je hoeft niet te sparen, want geld is op die nieuwe aarde nergens voor nodig. ​ Op zich wel makkelijk zou je zeggen. Je hoeft geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die NU gebeuren. Je hoeft geen opleiding te volgen want je moet andere mensen bekeren tot het geloof. Je hoeft geen politieke stem uit te brengen, want God is de heerser en dat is waar JIJ op vertrouwt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het milieu want God zal het zo ver niet laten komen en zal ingrijpen en die aarde wordt toch weer een paradijs dus wat maakt dat gat in de ozonlaag uit. Je hoeft niet te sparen, want geld is op die nieuwe aarde nergens voor nodig. ​
Regel 21: Regel 21:
 En dan blijkt dat dit zogenaamde einde maar op zich laat wachten. Elke bijeenkomst krijg je te horen hoe dichtbij het nu wel niet is. Het einde is nabij en we leven in de '​laatste dagen.'​ Ik ben in 2005 uit het geloof gestapt en ze prediken nu nog dat het einde bijna nabij is. Het is ook al een aantal keer bijgesteld, heel bizar. Daar hebben ze dan altijd hetzelfde antwoord op, er was 'nieuw licht' of God zal er wel zijn bedoeling mee hebben. Je zou toch denken dat men doorheeft dat het einde maar niet komt. Ik kan uit ervaring vertellen dat deze mensen geindoctrineerd zijn.  En dan blijkt dat dit zogenaamde einde maar op zich laat wachten. Elke bijeenkomst krijg je te horen hoe dichtbij het nu wel niet is. Het einde is nabij en we leven in de '​laatste dagen.'​ Ik ben in 2005 uit het geloof gestapt en ze prediken nu nog dat het einde bijna nabij is. Het is ook al een aantal keer bijgesteld, heel bizar. Daar hebben ze dan altijd hetzelfde antwoord op, er was 'nieuw licht' of God zal er wel zijn bedoeling mee hebben. Je zou toch denken dat men doorheeft dat het einde maar niet komt. Ik kan uit ervaring vertellen dat deze mensen geindoctrineerd zijn. 
  
-Ik ben tot op zekere hoogte ook geindoctrineerd (geweest), maar het geloof '​raakte 'mij nooit echt, ik heb ook altijd met zoveel twijfels rond gelopen. Ik dacht ook veels te veel na, ik denk wel eens dat dit mijn redding is geweest. Ik heb heel veel '​eigenheid'​ bewaard.+Ik ben tot op zekere hoogte ook geindoctrineerd (geweest), maar het geloof '​raakte'​ mij nooit echt, ik heb ook altijd met zoveel twijfels rond gelopen. Ik dacht ook veels te veel na, ik denk wel eens dat dit mijn redding is geweest. Ik heb heel veel '​eigenheid'​ bewaard.
 Maar wat was nu het doel in mijn leven geworden? Na mijn uittreding zat er geen paradijsaarde met geloofsgenoten en tamme leeuwen meer in. Nu behoorde ik tot die '​goddelozen'​ die dus vernietigd zouden worden. Nu dan maar overgaan op plan B? Het beste van mijn leven proberen te maken en daarnaast ook nog eens plezier hebben? Maar wat was nu het doel in mijn leven geworden? Na mijn uittreding zat er geen paradijsaarde met geloofsgenoten en tamme leeuwen meer in. Nu behoorde ik tot die '​goddelozen'​ die dus vernietigd zouden worden. Nu dan maar overgaan op plan B? Het beste van mijn leven proberen te maken en daarnaast ook nog eens plezier hebben?
  
 {{tag>​verhalen toekomst leven zin geloof}} {{tag>​verhalen toekomst leven zin geloof}}
verhalen/nu_mag_ook.txt · Laatst gewijzigd: 2017/01/04 15:09 door bethina