Bethina de Reus - van Emmen

Wees zelf de verandering die je wenst te zien in de wereld

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


verhalen:liefde

Liefde

Persoonlijk vind ik liefde iets heel moois en engs tegelijk.

Je geliefd voelen is een basisbehoefte. Het is zo belangrijk dat er iemand in je leven is die er voor je is en waar je op kunt steunen.

Vanuit mijn verleden heb ik echter het idee meegenomen dat ik mezelf moet kunnen redden. Ik moest vooral niet afhankelijk zijn van andere mensen. Andere mensen kunnen je namelijk in de steek laten. En dan sta je er alleen voor.

En alles wat je lief hebt en kwijt raakt, doet zo'n pijn! Ik geniet van de onvoorwaardelijke liefde die mijn partner me geeft. Ik geniet van alles wat we samen doen, maar de angst om haar kwijt te raken is altijd aanwezig. Dat is een zware last, daar ben ik me van bewust. Een bekend gezegde geeft ook aan dat een mens dikwijls het meest lijdt door het lijden dat hij vreest.

Ik probeer echt met volle teugen van elk moment te genieten, hier niet aan te denken, maar dit valt zeker niet mee. Nee het valt niet mee, maar ik merk wel dat het verbetert. Dat ik mezelf vaker kan openen voor momenten waar ik dus vervolgens intens van geniet. Het niet geheel openen is eigenlijk een afweermechanisme. Als ik me niet geheel open (geheel geniet, of me laat gaan) dan doet het ook niet zoveel pijn als het niet doorgaat of iemand me verlaat.

Ok ok… genoeg zwaarmoedigheid, ik vind het dus moeilijk om lief te hebben, maar ondertussen heb ik veel liefdevolle mensen in mijn omgeving. Mijn partner heb ik al even genoemd, maar ik heb ook een heel stel vrienden waar ik erg blij mee ben. En helaas niet mijn eigen familie, maar gelukkig wel mijn schoonfamilie die ook altijd voor ons klaar staan.

Liefde, eng maar te mooi om niet toe te laten. Het is niet leuk en ik gun het niemand, maar mocht je sommige liefde moeten kwijtraken is dit niet het einde van je bestaan. Zorg er voor dat je rouwt op je eigen manier en verzamel lieve mensen om je heen. Lieve mensen die jou op kunnen beuren.

Misschien is het makkelijk gezegd.. Ik ben al redelijk wat verloren, maar toch moet ik er niet aan denken om die ene persoon, die ene belangrijke persoon in mijn leven te verliezen….

verhalen/liefde.txt · Laatst gewijzigd: 2018/05/09 14:14 door bethina