Bethina de Reus - van Emmen

Wees zelf de verandering die je wenst te zien in de wereld

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


verhalen:intro

Intro

Ik ben zo vaak begonnen met schrijven. Ik heb twee kladversies van mijn 'boek' in bezit. In de ene versie lukte het me niet om met gevoel te schrijven. Alles schreef ik op vanuit een helicopterview. Alsof ik niks van alles wat ik schreef had meegemaakt. Alsof ik een buitenstaander was die enkel een verslag maakte van het geen hij voor zich zag gebeuren. Eigenlijk heb ik al zolang de behoefte om mijn gevoelens op papier te zetten en roep ik al zo lang dat ik een boek wil schrijven maar komt het er niet van.

Maar terwijl ik dit schrijf voel ik pijn en intens verdriet. Het verdriet komt uit mijn binnenste, ik voel het in mijn maag en het voelt als een gigantische knoop. Die pijn komt met vlagen terug en is dus soms ook weg. Eén ding lijkt echter duideljk, ik kom er niet meer vanaf. Ik zal nooit meer helemaal genezen. Ik zal nooit meer helemaal helen.

Ik ben 36 jaar en voor mijn gevoel is er al zo'n groot gedeelte van mijn leven verspilt aan onzinnige bezigheden, zoals geloof en werk. Die onzinnigheid maakt me kapot. En de vraag wat ik met mijn leven wil gaan doen lijk ik niet te kunnen beantwoorden.

Wat ik wel weet is dat ik zo graag rust zou willen hebben, ik zou zo graag helemaal niks meer hoeven of moeten. Mijn hart volgen en willen weten wat ik echt wil, waar ik energie uit haal en waar ik plezier in heb.

Eigenlijk wil ik ook dat ik mijn verhaal hier kan opschrijven zonder dat iemand me gaat vertellen hoe de opbouw van mijn verhalen zouden moeten zijn. In eerdere klad versies moest er zoveel structuur in zitten dat ik uiteindelijk geen gevoel meer had bij mijn eigen verhaal. Indelen in hoofdstukken en schrijven van het verleden naar het heden. Het was zo vermoeiend! Ik wil jullie vertellen wat mij is overkomen, mijn verdriet is groot genoeg om het met iedereen te delen.

Dat het niet alleen kommer en kwel is weet ik wel. Er zijn ook geweldige dingen die me zijn overkomen in dit leven. Waar het naartoe gaat weet ik echter niet…

Laat je gewoon verrassen naar de opbouw van mijn verhalen, mijn anecdotes, verdriet, wijsheid en de liefde die ik heb gevonden. Gewoon omdat er al zoveel moet in deze wereld….

verhalen/intro.txt · Laatst gewijzigd: 2017/01/04 15:06 door bethina