Bethina de Reus - van Emmen

Wees zelf de verandering die je wenst te zien in de wereld

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


verhalen:ik_ben_gewoon_goed

Ik ben "gewoon" goed

Wat is er mis mee om 'gewoon' ergens goed in te zijn? Wanneer is goed 'gewoon' goed?

Ik verbaas me er over hoe je in het bedrijfsleven altijd lijkt te moeten doorgroeien. Dat ergens heel goed in zijn en een functie heel goed uit kunnen oefenen iets schaars lijkt te zijn. Je moet toch wel op zijn minst manager willen worden of doorgroeien naar een andere functie.

Er is wel wat voor te zeggen dat je vast kunt roesten in een bepaalde functie en dat het daardoor belangrijk is om van functie te wisselen, maar wat als je je nou helemaal prettig voelt in de functie die je op dit moment uitoefent?

Werken om te leven

Het hangt er ook vanaf welk doel je jezelf stelt qua werk. Als je doel is om je te kunnen onderhouden en je werkt dus om te leven, dan ben je vaak niet geïnteresseerd in promotie of verbreding van je huidige functie. Maar is dit dan verkeerd? Hoeveel persoonlijke ontwikkelings plannen zijn niet gebasseerd op het moeten doorgroeien?

Leven om te werken

Aan de andere kant, als je leeft om te werken en je hebt je ten doel gesteld om manager te worden of binnen zoveel jaar (want dat willen ze ook altijd weten he… waar zie jij jezelf over 5 jaar…) door te groeien naar een andere functie, dan moet je ook op tijd weten te stoppen. Wat ik daar mee bedoel? Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand goed is in zijn functie, dat hij gevraagd wordt voor een nieuwe functie, net zolang totdat hij zijn werk niet meer goed kan doen omdat hij incompetent is voor zijn huidige functie? Wat ik hier mee probeer duidelijk te maken, is dat er steeds meer mensen doorgroeien naar functies die hun eigenlijk boven het hoofd groeien of waar ze niet goed in zijn, dit alleen maar omdat tegen hen wordt gezegd dat ze zo goed zijn en door moeten groeien naar een andere functie.

Geen ambitie?

Wat gebeurt er dan met al die mensen die werken om te leven en geen ambitie lijken te hebben? Het wordt vaak als negatief gezien als je op deze manier je werkende leven invult en onterecht wordt er gedacht dat deze personen helemaal geen ambities zouden hebben. Helaas wordt er niet altijd positief tegen deze personen aangekeken, toch is het goed om te beseffen dat ook dit soort personen moeten bestaan in het bedrijfsleven. Dit zijn de personen die specialist worden in hun functie, die senioriteit opbouwen en andere collega's kunnen ondersteunen die net in deze functie zijn begonnen. Als deze personen dan ook nog eens open staan voor veranderingen en niet vastroesten in hun functie dan heb je hele waardevolle medewerkers in je team zitten waar je van op aan kan! Een medewerker die duidelijk heeft gemaakt niet op zoek te zijn naar andere functies en die dus een stabiele basis voor je afdeling vormt.

Doe dan dus maar 'gewoon' waar je goed in bent!

verhalen/ik_ben_gewoon_goed.txt · Laatst gewijzigd: 2017/01/04 15:04 door bethina