Bethina de Reus - van Emmen

Wees zelf de verandering die je wenst te zien in de wereld

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


verhalen:draaglijk

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
verhalen:draaglijk [2018/05/09 14:02]
bethina
verhalen:draaglijk [2018/05/09 14:08] (huidige)
bethina
Regel 21: Regel 21:
 Langs de deuren gaan om andere mensen te bekeren hoorde er ook bij. Dat heb ik erg veel gedaan. Ook hierin had ik mijn actievere periodes waarbij ik soms negentig uur per maand langs de deuren moest lopen, dit werd de pioniersdienst genoemd. Ik vond het echter verschrikkelijk,​ vooral op te warme zomerse dagen en iedereen op vakantie leek te zijn en ik me kapot zweette en liep. Langs de deuren gaan om andere mensen te bekeren hoorde er ook bij. Dat heb ik erg veel gedaan. Ook hierin had ik mijn actievere periodes waarbij ik soms negentig uur per maand langs de deuren moest lopen, dit werd de pioniersdienst genoemd. Ik vond het echter verschrikkelijk,​ vooral op te warme zomerse dagen en iedereen op vakantie leek te zijn en ik me kapot zweette en liep.
  
-Je wordt altijd in koppels van twee uitgezonden en je krijgt dan een bepaald gebied waar je mensen ​benaderd. Eigenlijk werd je geleerd om geen genoegen te nemen met de uitspraak 'Ik heb geen interesse',​ nee je moest doorvragen en toch wel duidelijk maken dat jij belangrijk nieuws had en dat dit van levensbelang was. Ik hield hier niet van en het liefst wilde ik na de eerste 'ik heb geen interesse'​ aangeven dat dit prima was en weglopen naar het volgende huis. +Je wordt altijd in koppels van twee uitgezonden en je krijgt dan een bepaald gebied waar je mensen ​benadert. Eigenlijk werd je geleerd om geen genoegen te nemen met de uitspraak 'Ik heb geen interesse',​ nee je moest doorvragen en toch wel duidelijk maken dat jij belangrijk nieuws had en dat dit van levensbelang was. Ik hield hier niet van en het liefst wilde ik na de eerste 'ik heb geen interesse'​ aangeven dat dit prima was en weglopen naar het volgende huis. 
  
-Als ik enigzins de kans kreeg deed ik dit overigens ook. Wat ik ook nog wel deed was doen alsof ik aanbelde en dan noteren dat er niemand thuis was. Als ik het huisnummer vanaf de straat kon aflezen liep ik soms niet eens het pad op en schreef gewoon het nummer op, dat kon natuurlijk alleen maar op de zeldzame momenten dat ik geen partner had, of een vriendin die er net zoveel zin in had als ik. draaglijk ​maken he, daar draaide het om. Het lukte mij om het zo draaglijk te maken door af te spreken met vriendinnen of goede kennissen waardoor ik het leuk vond om langs de deuren te gaan. Lees, ik vond het gezellig met mijn vriendinnen. Het probleem hiermee was wel dat mijn ouders altijd gedacht hebben dat ik fanatiek was in het geloof. Zij hadden niet door dat het mij niet om het geloof te doen was. Dit heeft voor veel verwarring gezorgd toen ik het geloof de rug toekeerde.+Als ik enigzins de kans kreeg deed ik dit overigens ook. Wat ik ook nog wel deed was doen alsof ik aanbelde en dan noteren dat er niemand thuis was. Als ik het huisnummer vanaf de straat kon aflezen liep ik soms niet eens het pad op en schreef gewoon het nummer op, dat kon natuurlijk alleen maar op de zeldzame momenten dat ik geen partner had, of een vriendin die er net zoveel zin in had als ik. Draaglijk ​maken he, daar draaide het om. Het lukte mij om het zo draaglijk te maken door af te spreken met vriendinnen of goede kennissen waardoor ik het leuk vond om langs de deuren te gaan. Lees, ik vond het gezellig met mijn vriendinnen. Het probleem hiermee was wel dat mijn ouders altijd gedacht hebben dat ik fanatiek was in het geloof. Zij hadden niet door dat het mij niet om het geloof te doen was. Dit heeft voor veel verwarring gezorgd toen ik het geloof de rug toekeerde.
  
 ===Speciale bijeenkomsten=== ===Speciale bijeenkomsten===
verhalen/draaglijk.txt · Laatst gewijzigd: 2018/05/09 14:08 door bethina